Historie / Jubilarbil

Jubilarbil

Jaguaren som jubilar-taxa
"Det er ikke nogen taxa" udbrød en forbavset jubilar, da han så en mørkegrøn Jaguar Mark 10 med blafrende Grundfos-vimpler rulle op foran havelågen. Sædvanligvis sendte Grundfos nemlig en taxa for at hente 25-års-jubilarer til jubilæumsreception på virksomheden, og det var den han ventede på. Men bilen her var tydeligvis ikke nogen hyrevogn

Det var Anders Nielsen, der den 30. januar 1986 kunne fejre sit 25 års jubilæum, og som blev den der fik lov til at starte en ny tradition, idet Jaguaren lige siden har været brugt til at hente jubilarer til reception i virksomheden. I de senere år dog kun om sommeren.


Jaguaren.

En del af Grundfos' historie
Jaguaren rummer mange minder fra Grundfos' historie. Det var først og fremmest Poul Due Jensens private vogn, som han købte i 1965. Det var i øvrigt hans første nye vogn, og den fulgte ham siden, skønt den måtte blive i Bjerringbro, da han tog ophold i Wahlstedt, Tyskland

Jaguaren førte i flere år efter Poul Due Jensens død noget af en skyggetilværelse i garagen på Syd. Men da dronningen anmeldte sit besøg på Grundfos i sensommeren 1985, blev Jaguaren hentet frem af gemmerne og sat i stand efter alle kunstens regler og indgik således på værdig vis i den kongelige kortege under besøget. Det siges, at den kongelige chauffør var ikke så lidt imponeret over det flotte køretøj og ikke helt uinteresseret i at bytte Jaguaren for den kongelige Daimler.

Jubilarbil
Da den således var gjort flot i stand, fik Niels Due Jensen den gode idé at lade den indgå som et ekstra festligt led i jubilararrangementer. Og sådan blev det.

Mercedes'en.

Under sit ophold i Tyskland anskaffede Poul Due Jensen sig i stedet den flotte karamelfarvede Mercedes, som også siden er blevet inddraget til jubilartransport, nemlig om vinteren, hvor Jaguaren er gået i "vinterhi", eller hvor den på anden måde måtte være indisponibel.

Til toppen
Formand: Søren Lund Nielsen.  | Tlf.: +45 24 81 61 91